США закуплять у Південної Кореї озброєння для України майже на 3 млрд доларів
Категорія
Політика
Дата публікації

США закуплять у Південної Кореї озброєння для України майже на 3 млрд доларів

США закуплять у Південної Кореї озброєння для України майже на 3 млрд доларів
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена має намір закупити для України зброю виробництва Південної Кореї, яку планують доставити за посередництва Чехії.

Джерело: чеське видання  іDnes  з посиланням на своїх інсайдерів

Штати куплять у Південної Кореї озброєння для України

Бойові дії на сході України тривають, і атакована країна потребує нових поставок зброї для контрнаступу. В одній з найбільших поставок, що зараз завершується, ключову роль відіграє Чехія. Саме тут було узгоджено план доставки зброї в Україну, - сказано в матеріалі.

Як вдалося дізнатися редакції видання, американська влада заплатить за озброєння – це будуть ракетні установки і боєприпаси на мільярди доларів.

Журналісти звертають увагу на те, що мовиться про 75 млрд чеських крон, тобто близько 3 млрд доларів США.

Окрім того, наголошується, що насамперед йдеться про системи оборони "земля-повітря", відомі як Chiron, які дуже ефективні проти низьколітаючих цілей, до прикладу, вертольотів.

Що цікаво, міністерка оборони Яна Чернохова на прохання журналістів прокоментувати цю інформацію, відповіла, що не буде реагувати на "медійні спекуляції", звернувши увагу на те, що допомога Україні з боку Чехії триває, і вона не конкретизуватиме деталей "з міркувань безпеки".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?