США залишають авіаносну ударну групу в Середземномор'ї. Причина в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США залишають авіаносну ударну групу в Середземномор'ї. Причина в Україні

США залишають авіаносну ударну групу в Середземномор'ї. Причина в Україні
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Ллойд Остін наказав авіаносній ударній групі ВМС США залишитися в районі Середземного моря, а не рухатися на Близький Схід. Причиною назвав занепокоєння щодо скупчення тисяч російських військ біля кордону з Україною.

Джерело: Associated Press

Представник оборонного відомства заявив, що зміна в розкладі авіаносця USS Harry S. Truman і п'яти американських військових кораблів, які його супроводжують, відображає необхідність постійної присутності в Європі. Це потрібно для того, щоб заспокоїти союзників і партнерів США в регіоні, сказав чиновник, який на умовах анонімності обговорив деталі розгортання військ.

США та західні союзники спостерігали, як нарощування російських військ біля кордону зросло до приблизно 100 тисяч осіб, що підсилює побоювання, що Москва готується до вторгнення в Україну.

Авіаносець мав прямувати в район Перської затоки 

Росія заперечує будь-який намір розпочати нове вторгнення і натомість звинуватила Україну у виношуванні планів спроби застосувати силу, щоб повернути контроль над територіями, які контролюються підтримуваними Москвою повстанцями. В Україна заперечують ці звинувачення, називаючи їх безпідставними та маніпулятивними.

Ударна група авіаносця Truman включає п’ять американських кораблів — крейсер USS San Jacinto та есмінці USS Cole, USS Bainbridge, USS Gravely та USS Jason Dunham. Також з ними знаходиться фрегат Королівського ВМС Норвегії HNoMS Fridtjof Nansen.

«Трумен» покинув свій порт приписки Норфолк, штат Вірджинія, 1 грудня і увійшов у Середземне море 14 грудня. Планувалося, що він продовжить рух у районі Перської затоки.

Тиждень тому ми також повідомляли, що Штати ділитимуться з Україною розвідданими щодо переміщення російських військ. Зокрема, Україна буде отримувати від Пентагону знімки, які покажуть, чи збираються російські війська перетинати кордон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?