США запропонували РФ перевірити наявність ракет на базах НАТО у східній Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

США запропонували РФ перевірити наявність ракет на базах НАТО у східній Європі

США запропонували РФ перевірити наявність ракет на базах НАТО у східній Європі
Джерело:  online.ua

США пропонують перевірити, чи є на базах НАТО в Румунії та Польщі наступальні ракети. Перед цим Путін заявив, що вони можуть бути націлені на Росію.

Джерело: Bloomberg

У Байдена запропонували Путіну перевірити бази НАТО

Адміністрація Байдена повідомила Кремль, що готова обговорити надання Росії можливості перевірити, чи немає наступальних крилатих ракет Tomahawk, розміщених на базах протиракетної оборони НАТО в Румунії та Польщі.

Учора президент Росії Володимир Путін заявив, що у Польщі та Румунії є пускові установки MK-41, на яких можна розмістити крилаті ракети Tomahawk, які можуть долетіти до РФ.

Пропозиція США спрямована на те, щоб розвіяти занепокоєння Москви, що пускові установки можуть бути використані для націлювання на Росію.

У США стверджують, що на полігонах у Польщі та Румунії немає наступальних ракет, таких як наземні Tomahawk.

Незважаючи на це, президент Росії Володимир Путін неодноразово припускав, що США та Організація Північноатлантичного договору можуть використовувати системи протиракетної оборони Aegis Ashore для стрільби з Tomahawk, оскільки обидва види зброї використовують одні й ті ж пускові установки.

Ця пропозиція відображає зусилля США знайти спільну мову з Росією, щоб розрядити напруженість навколо України.

Прес-секретар Ради національної безпеки Білого дому не прокоментував цю пропозицію.

У вівторок Путін висловив сподівання, що дипломатія допоможе врегулювати напруженість. Але він також назвав загрозою для Росії бази в Польщі та Румунії.

У Польщі та Румунії є протиракетні установки, там є пускові установки МК-41, на яких можна розмістити «Томагавки», це вже не ПРО, а системи наступального озброєння, які будуть прикривати нашу територію на тисячі кілометрів. Хіба це не загроза для нас?, — сказав він.

НАТО стверджує, що зброя Aegis є суто оборонною, спрямованою на балістичні ракети з таких місць, як Іран. Ракети Aegis, оборонна зброя, яка не може нести боєголовки і призначена для зіткнення та знищення балістичних ракет за межами атмосфери, технічно не здатні збивати ракети великої дальності з Росії. Путін сказав, що Росія не може бути впевненою, які типи ракет розміщені в Польщі та Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?