США затвердили потужну допомогу для України - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

США затвердили потужну допомогу для України - перші подробиці

США затвердили потужну допомогу для України - перші подробиці
Джерело:  online.ua

У Сенаті США затвердили проєкт оборонного бюджету на фінансовий 2021 рік. У цьому документі міститься пункт про надання Україні військової допомоги на 250 мільйонів доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське відомство.

За офіційними даними, законопроєкт S. 4049 отримав голоси 86 сенаторів. Інші 14 голосували проти.

Загальна сума, яку в США виділять на національну оборону протягом фіскального року, що почнеться 1 жовтня, сягає 740,5 мільярда доларів.

Сайт голови сенатського комітету з питань збройних сил Джима Інгофа інформує, що Україна отримає допомогу в 250 мільйонів доларів США саме у сфері безпеки.

Новий законопроєкт американської влади вносить зміни до оборонних бюджетів за попередні роки. Відповідно до них із зазначених 250 млн доларів на летальне озброєння України виділяється 125 мільйонів доларів.

Наразі, згідно зі статусом опрацьованого законопроєкту, його необхідно розглянути Палаті представників. Пізніше його спрямують на підпис президенту Дональду Трампу.

Нагадаємо, виділення інших 250 мільйонів на безпекову допомогу минулого року стало приводом для міжнародного скандалу. Адміністрація президента США після узгодження цієї ініціативи несподівано заморозила рішення.

Раніше вважалося, такі дії були нібито тиском на офіційний Київ. Українській владі поставили певні умови, виконання яких дозволить розблокувати безпекову допомогу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна отримає новий пакет допомоги для розвитку своєї оборони. Сполучені Штати нададуть близько 38 мільйонів доларів для розробок у напрямку кібербезпеки. Подробиці цієї важливої події — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?