США затвердили санкції проти Північного потоку-2
Категорія
Економіка
Дата публікації

США затвердили санкції проти Північного потоку-2

США затвердили санкції проти Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

23 лютого президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон ввів санкції проти компанії Nord Stream 2 AG і її керівників. Це рішення відбулося за погодженням з урядом Німеччини на тлі подальшого вторгнення Росії в Україну.

Джерело: заява Білого дому

Північний потік-2 відтепер буде під санкціями США

У пресрелізі зазначено, що з тих пір, як Росія почала розгортати війська на українському кордоні, Сполучені Штати тісно співпрацювали зі своїми союзниками та партнерами, щоб дати рішучу, єдину відповідь.

Як я сказав, коли зустрічався з канцлером Шольцом на початку цього місяця, Німеччина була лідером у цих зусиллях, і ми тісно координували наші зусилля, щоб зупинити газопровід «Північний потік-2», якщо Росія вторгнеться в Україну, - зазначив Байден.

У Білому домі повідомляють, що вчора, після подальших тісних консультацій між США та Німеччиною, Берлін оголосив, що припиняє сертифікацію нафтопроводу.

Сьогодні я наказав своїй адміністрації запровадити санкції проти Nord Stream 2 AG та її службовців. Ці кроки є ще однією частиною нашого початкового траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я пояснив, ми без вагань робитимемо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію, - підкреслив американськи лідер.

Байден зазначив, що своїми діями президент Путін надав світові величезний стимул відійти від російського газу та до інших видів енергії.

Я хочу подякувати канцлеру Шольцу за його тісне партнерство і постійну відданість притягненню Росії до відповідальності за її дії, - закінчив президент Байден.

Джо Байден (фото — flickr.com)

Санкції проти Росії

Нагадаємо, що США вже оголосили про санкції проти Росії. Джо Байден заявив, що вони стосуються російських еліт, двох банків та суверенного боргу Росії.

Також 22 лютого стало відомо, що Німеччина зупинила сертифікацію газопроводу Північний потік-2 через на загострення на сході України.

Сьогодні біло затверджено пакет санкцій Євросоюзу проти Росії. Він включає обмеження щодо всіх російських нардепів, що голосували за визнання незалежності ОРДЛО та ще низку заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?