США завдали удару по престижу російської науки - що сталося
Категорія
Технології
Дата публікації

США завдали удару по престижу російської науки - що сталося

США завдали удару по престижу російської науки - що сталося
Джерело:  online.ua

Представники NASA вирішили відмовитися від місця на російському космічному кораблі "Союз" для американських космонавтів. "Човен" повинен спрямувати екіпаж до Міжнародної космічної станції вже навесні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на річний звіт "Роскосмосу" та медіа.

За оприлюдненими даними, уперше в історії на орбіту "Союз" відправить виключно російський екіпаж. Ще навесні директор NASA Джим Брандестайн припустив, що американська сторона не купуватиме місця на кораблі на квітень-2021.

Що цікаво, американські гроші за доставлення космонавтів на МКС упродовж років стали значною сумою бюджету "Роскосмосу". Наразі сума за один "квиток" на "Союз" коштує до 90 мільйонів доларів США.

Згідно з інформацією Управління головного інспектора США, станом на минулий рік ціна за одне місце для космонавта у новому космічному кораблі Crew Dragon сягає 55 мільйонів доларів. Водночас місце на борту Starliner коштуватиме дорожче, до 90 мільйонів.

Crew Dragon вже пройшов повноцінні випробування, він може виходити з екіпажем на орбіту, стикуватися з МКС та повертати космонавтів на Землю. Відповідні місії апарат здійснив 30 травня й 2 серпня.

Передбачається, що новий політ Crew Dragon може відбутися вже у жовтні 2020 року.

Згаданий Starliner - це прямий конкурет кораблю Crew Dragon від SpaceX, його розробкою займалися фахівці компанії Boeing.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда австралійських вчених провела масштабне дослідження, спрямоване на пошук сигналів з космосу, що вказують на потенційне позаземне життя. Утім, його підсумки виявилися такими, що розчаровують. Цікаві подробиці проєкту — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?