США заявили про готовність приймати російських ухилянтів
Категорія
Україна
Дата публікації

США заявили про готовність приймати російських ухилянтів

США заявили про готовність приймати російських ухилянтів
Джерело:  online.ua

Влада США офіційно підтвердила, що готова приймати громадян Росії, які тікають за кордон від мобілізації, однак наголошується, що політичний притулок їм будуть надавати в індивідуальному порядку. З такою заявою виступила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Джерело: ютуб-канал Білого дому

США готові приймати російських ухилянтів

Ми чітко розрізняємо дії російського уряду, їхніх збройних сил в Україні та росіян, багато з яких відверто висловилися проти цієї несправедливої війни Ми це спостерігали в останні кілька днів, причому протести в Росії тривають і нині...Тож будь-хто, хто шукає притулку від політичного переслідування, незалежно від громадянства, може подати заявку на притулок у США, і його заявку розглядатимуть в індивідуальному порядку. Такою ми бачимо свою роль у цьому процесі, – виступила із заявою з цього приводу речниця Білого дому.

 Як світ реагує на мобілізацію у Росію

Після оголошенням диктатором Володимиром Путіним мобілізації у Росії 21 вересня в країнах Європейського Союзу спалахнула дискусія щодо того, чи варто пропускати російських ухилянтів через кордон.

На думку влади країн Балтії, а також Польщі, відкриття дверей для громадян РФ може дозволити пропутінським оперативникам потрапити до Євросоюзу.

Попри це ФРН, Ірландія і Нідерланди вже підтримали надання російським дезертирам та ухилянтам притулку. До цієї позиції також схиляється глава Європейської ради Шарль Мішель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?