США заявили про подвоєння військ РФ біля кордону з Україною з січня
Категорія
Україна
Дата публікації

США заявили про подвоєння військ РФ біля кордону з Україною з січня

США заявили про подвоєння військ РФ біля кордону з Україною з січня
Джерело:  online.ua

Посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер повідомив, що з кінця січня Росія подвоїла кількість військ навколо України, зараз їх оцінюють у 169-190 тисяч військових.

Джерело: заява Сполучених Штатів на зустрічі ОБСЄ за Віденським документом

Росія зібрала біля України до 190 тис військових

Нарощування російського військового персоналу, яке загрожує Україні, ймовірно, становить до 190 000 осіб. Про це заявив посол США в Організації з безпеки і співробітництва в Європі в заяві на засіданні ОБСЄ щодо кризи в Україні 18 лютого.

Ми оцінюємо, що Росія, ймовірно, зібрала від 169 000 до 190 000 чоловік особового складу в Україні та поблизу неї в порівнянні з приблизно 100 000 на 30 січня. Ця оцінка включає військові частини вздовж кордону, в Білорусі та в окупованому Криму, - вказано в заяві.

У заяві також зазначено, що Нацгвардія РФ та інші підрозділи внутрішньої безпеки, дислоковані в цих районах; і керовані Росією сили на сході України.

У той час як Росія намагається применшити чи обдурити світ щодо своєї наземної та повітряної підготовки, російські військові оприлюднили свої широкомасштабні військово-морські навчання в Чорному морі, Балтійському морі та Арктиці. Росія публічно заявила, що лише в навчаннях у Чорному морі беруть участь понад 30 кораблів, і ми вважаємо, що десантні кораблі Північного та Балтійського флотів були направлені в Чорне море для поповнення там сил, - сказав Майкл Карпентер на зустрічі ОБСЄ.

Фото — facebook.com/mod.mil.rus

Росія була відсутня на сьогоднішньому спільному засіданні ОБСЄ і відмовляється пояснити безпрецедентне нарощування військової сили.

Це найзначніша військова мобілізація в Європі з часів Другої світової війни, - зазначив посол США.

Також Карпентер додав, що замість того, щоб забезпечити прозорість і зайнятися зниженням ризику, Росія вирішила надавати дезінформацію, заперечувати й обманювати.

За словами посла, РФ цинічно намагається зобразити Україну, НАТО та США як агресорів, водночас розташовуючи ударні сили, погрожуючи вторгненням.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?