США заявили про просування військ РФ до кордону України
Категорія
Політика
Дата публікації

США заявили про просування військ РФ до кордону України

США заявили про просування військ РФ до кордону України
Джерело:  online.ua

Радник Білого дому Джейк Салліван заявив, що за інформацією США, російські війська продовжують рух до кордону з Україною.

Джерело: ABC News

Салліван сказав, що всі ознаки вказують на те, що Путін продовжує виконання плану з вторгнення в Україну.

В останні 24 години ми бачили подальше просування російських підрозділів до кордону без будь-якого іншого пояснення, окрім підготовки до нападу. Ми не можемо передбачити точного часу чи дати, але це точно виглядає так, наче росіяни просуваються, - повідомив Салліван.

Президент США Джо Байден погодився на зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним за умови, що Росія не вторгається в Україну.

Салліван сказав, що Байден "впродовж усієї цієї кризи був чітким, що Сполучені Штати та їх союзники готові в будь-якому випадку. Ми готові продовжувати дипломатію, в тому числі на найвищих рівнях, щоб спробувати вирішити це питання мирним шляхом. Але ми однаково готові, і ми єдині, як Захід, [для] накладення швидких і тяжких наслідків, якщо Росія вирішить рухатися вперед.

Також він зазначив, що США попереджали, що РФ буде намагатися спровокувати атаку, що відбувається зараз на Донбасі.

Те, що ми зробили, – це показати світові, що це не те, на що спровокували Росію; це жорстока війна вибору, яку Росія буде вести проти свого сусіда.І це дасть нам можливість, якщо вони дійсно рухатимуться вперед, згуртувати не тільки Захід, а й світ, щоб притягнути Росію до відповідальності за те, що вона зробила, – сказав Салліван.

Він зазначив, що США важливо приділяти увагу ситуації в Україні.

Ми бачили раніше, як може розростатися маленька війна в Європі, якщо ми не станемо рішуче й рішуче захищати наших союзників і партнерів. Ось чому президент Байден відправив війська на територію НАТО – не для боротьби з Росією в Україні, а для захисту НАТО. Це допомогло зберегти мир у Європі протягом останніх семи десятиліть.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?