США жорстко відповіли на зухвалу заяву Путіна - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

США жорстко відповіли на зухвалу заяву Путіна - що сталося

США жорстко відповіли на зухвалу заяву Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

Поки весь світ розроблює вакцину проти коронавірусу COVID-19 за кількома проєктами, у Кремлі вже заявили, що створили препарат. У Сполучених Штатах відреагували на таке резонансне оголошення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News.

За словами радниці президента Келліен Конуей, американські фахівці дотримуються у своїй роботі "набагато суворіших" стандартів.

"У США встановлено набагато суворіші стандарти. Ці стандарти визначається Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США. Наскільки я зрозуміла з російської заяви, у них справи йдуть зовсім не так", - зазначила вона.

Нагадаємо, вивчення нової інфекції почалося ще взимку 2020 року, коли з'явилися перші ознаки майбутньої пандемії. Експерти робили прогнози. за яким розробку безпечної та повноцінної вакцини завершать наприкінці року.

Для поширення препарату серед населення необхідно його масове виготовлення. Це також потребує часу, тож раніше наступного року важко очікувати масове щеплення, вважали фахівці.

Міністерство охорони здоров'я РФ виступило із заявою про реєстрацію першої вакцини проти COVID-19 у вівторок, 11 серпня. Її розробником став Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології імені Гамалеї. Проєкт розвивався при співпраці з Російським фондом прямих інвестицій.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський президент Володимир Путін почав стверджувати, що одна із його доньок уже зробила щеплення. Володимир Путін також звернув увагу на те, що вакцинація в Росії має бути добровільною. За його словами, вакцина "пройшла всі необхідні перевірки, працює досить ефективно, формує стійкий імунітет".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?