США жорстко відреагували на нові претензії Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

США жорстко відреагували на нові претензії Кремля

США жорстко відреагували на нові претензії Кремля
Джерело:  online.ua

Влада США відповіла на претензії Росії щодо Договору про ракети середньої і меншої дальності стосовно ракет-мішень і систем ПРО Aegis Ashore у Польщі і Румунії. Позицію Штатів у цьому питанні прояснив американський посол в РФ Джон Хантсман, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

"Замість того, щоб відреагувати на причини стурбованості США, Росія звинуватила США в тому, що ракети-мішені для випробування системи ПРО, системи ПРО "Іджис Ашор" у Польщі та Румунії і бойові БПЛА порушують умови договору. На відміну від Росії, Сполучені Штати детально відповіли на ці помилкові претензії, продемонструвавши повне і добросовісне виконання своїх договірних зобов'язань", - написав американський посол.

Окрім того, дипломат наголосив, що Білий дім залишає за собою право відкликати повідомлення про вихід з Договору про ракети середньої і меншої дальності після закінчення шести місяців, якщо Росія повернеться до дотримання договору.

"В результаті здійснюваних Росією дій Сполучені Штати повідомили Росію про призупинення своїх зобов'язань у рамках договору. США також заявили про свій вихід з ДРСМД через шість місяців відповідно до умов угоди. Сполучені Штати залишають за собою право відкликати повідомлення про вихід з договору до закінчення шестимісячного терміну і будуть готові розглянути цей крок, якщо Росія повернеться до повного дотримання угоди, яке може бути перевірено", - написав Хантсман.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що США готують відповідь на порушення Росією ядерного договору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?