США злякалися нового резонансного рішення Лукашенко
Категорія
Світ
Дата публікації

США злякалися нового резонансного рішення Лукашенко

США злякалися нового резонансного рішення Лукашенко
Джерело:  online.ua

Американська влада стурбована тим, що диктатор Олександр Лукашенко готує радикальні заходи у вигляді застосування бойової зброї проти учасників протестних акцій в Білорусі. Особливо це рішення почало лякати Вашингтон перед національним страйком, який головна оппозиціонерка Білорусі Світлана Тихановська оголосила з 26 жовтня. Вона закликала всіх громадян країни піти на мітинги замість роботи і навчання, щоб нарешти повалити режим Лукашенко. Посольство США в Білорусі вважає, що люди можуть опинитися у великій небезпеці в цей період, тому закликало американців запастися їжею, водою і грошима на найближчі три дні та не наближатися до місць масового скупчення людей. У дипвідомстві США нагадали, що мирні акції протесту в Білорусі миттєво переходять в насильство, на яке за наказом Лукашенко йдуть силовики проти народу своєї країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу американського дипломатичного відомства.

"З огляду на ультиматум, сили безпеки Білорусі можуть активізувати застосування сили під час протестів, демонстрацій, мітингів та інших подібних масових зібрань. Крім того, ці дії можуть викликати перебої в роботі громадського транспорту, затримки руху і перекриття вулиць, а також посилення присутності поліції навколо місць проведення мітингів ", - попередили американців в посольстві США.

У зв'язку з наближенням небезпечними подіями в Білорусі громадян США, які перебувають в Білорусі, закликали уникати масових зібрань, завжди носити з собою паспорт, а також забезпечити себе триденним запасом їжі, води, ліків і грошей.

Нагадаємо, масштабні протести в Білорусі тривають вже третій місяць. Вони почалися 9 серпня після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, на яких, за даними ЦВК, переміг Лукашенко і результати яких не визнав Євросоюз, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів.

Незважаючи на те, що майже весь світ, крім Росії і ще деяких країн, які не визнають легітимність Лукашенко, білоруський диктатор 23 вересня влаштував таємну інавгурацію і оголосив себе президентом Білорусі. Жителі країни обурені тим, що відбувається - вони рішуче налаштовані повалити режим Лукашенка.

Головна суперниця білоруського диктатора Світлана Тихановська через те, що Олександр Лукашенко, незаконно оголосив себе президентом Білорусі, добровільно не залишив президентський пост і не звільнив всіх політичних бранців, вирішила влаштувати загальнонаціональний страйк з 26 жовтня. Вона закликала всіх білорусів не ходити на роботу і навчання, а замість цього проводити протестні акції проти нелегітимної влади. Вона пообіцяла, що коли "відновить законність в країні", то анулює білорусам всі штрафи за несплату комуналки, всі судимості і адміністративні штрафи, які ставив режим Лукашенка. Також Тихановська запевнила, що відновить на роботі без перерви стажу і вислуги тих, хто був звільнений в ході протестів, а всі, хто утримувався на роботі виплатами за контрактами, отримають фінансові амністії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, Лукашеко вирішив розігнати "небезпечних острокопитних фашистів" бойовою зброєю. У МВС Білорусі публічно заявили, що будуть застосовувати проти мітингувальників спеціальні засоби і бойову зброю, так як "по-доброму" ніхто не розуміє.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?