США знайшли спосіб розв'язати проблему України з боєприпасами
Категорія
Світ
Дата публікації

США знайшли спосіб розв'язати проблему України з боєприпасами

США знайшли спосіб розв'язати проблему України з боєприпасами
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена прагне збільшити обсяги постачання критично важливих для України 155-мм боєприпасів для підтримки контрнаступу. З цією метою США вже підписали угоди з Болгарією і Південною Кореєю про постачання снарядів ЗСУ, а також ведуть переговори з Японією про те ж саме.

Джерело: Financial Times  з посиланням на інсайдерів

США уклали угоди про постачання боєприпасів для України

Як вдалося дізнатися журналістам, Білий дім уже давно знав про виснаження запасів боєприпасів у бійців ЗСУ, тому вирішив зробити все можливе, що швидко знайти снаряди для української армії.

Анонімні джерела ЗСУ розповіли, що зусилля офіційного Вашингтона з надання зброї зосереджені на постачанні більшої кількості снарядів калібру 155 мм, що включає в себе постачання від міжнародних союзників у короткостроковій перспективі, а також плани наростити їхнє виробництво в Штатах протягом наступних двох років.

Як заявили раніше представники армії США, Штати планують виробляти до 90 тисяч боєприпасів на місяць до 2025 фінансового року, порівняно з 24 тисячами зараз і 14 тисячами на місяць до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

США залучають до роботи інших партнерів

Окрім того, повідомляється, що команда Джо Байдена почала будувати ще більше виробничих ліній, зокрема й переоснащувати завод у Канаді та встановлювати нову складальну лінію в штаті Техас.

Ба більше, планується створити нові потужності для завантаження, складання і пакування 155-мм боєприпасів в штатах Арканзас, Айова і Канзас.

Як відомо, нещодавно Білий дім виділив новий пакет військової допомоги Україні на 800 млн доларів, у якому вперше були касетні боєприпаси.

За словами американських аналітиків, надання касетних боєприпасів – тимчасовий захід, поки не будуть розгорнуті потужності для виробництва звичайних артилерійських боєприпасів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?