США знищили бойовика ІДІЛ, який нажахав Європу
Категорія
Світ
Дата публікації

США знищили бойовика ІДІЛ, який нажахав Європу

США знищили бойовика ІДІЛ, який нажахав Європу
Джерело:  online.ua

У міністерстві оборони США (Пентагоні) заявили про ліквідацію одного з лідерів терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) Бубакер аль-Хакіма.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Згідно з повідомленням Пентагону, Бубакер аль-Хакім був знищений 26 листопада ударом американського безпілотника в сирійському місті Ракка.


Відзначимо, Ракка вважається столицею бойовиків ІДІЛ.


Читайте також:  Бойовики ДНР зганьбилися з фейком про ІДІЛ в українській армії: з'явилися фото і відео


Бубакер аль-Хакім, француз туніського походження, був одним з організаторів атаки на редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo в січні 2015 року. Нагадаємо, тоді загинули 12 співробітників редакції.


Відомо, що аль-Хакім вступив до лав радикальних ісламістів після початку військової операції США в Іраку в 2003 році. У 2008 суд у Франції засудив аль-Хакіма до 7 років тюремного ув'язнення за вербування мусульман в Парижі для здійснення терактів.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в січні 2015 року відповідальність за напад в Парижі на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo взяло на себе угруповання "Аль-Каїда", що  базується в Ємені   на Аравійському півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?