США знову застерегли Україну про загрозу вторгнення РФ найближчим часом
Категорія
Україна
Дата публікації

США знову застерегли Україну про загрозу вторгнення РФ найближчим часом

США знову застерегли Україну про загрозу вторгнення РФ найближчим часом
Джерело:  online.ua

23 лютого, за даними ЗМІ, Сполучені Штати зробили нове попередження українському уряду про те, що останні дані розвідки вказують на неминуче повномасштабне вторгнення Росії.

Джерело: CNN, The Guardian

США знову застерегли українську владу про вторгнення

Високопоставлений український чиновник заявив, що Україна не перевіряла дані розвідки, і зазначив, що Сполучені Штати раніше робили подібні попередження щодо нападів, які в кінцевому підсумку не відбулися.

За словами військового чиновника НАТО, союзники по НАТО отримали подібну оцінку розвідки, яка попереджає про неминучий напад. Чиновник застерігає, що «ніхто точно не знає», що збирається робити Путін.

За даними ЗМІ, особливе занепокоєння, попереджають США, викликає Харків.

Також у розвідці зазначили, що російський військовий потенціал уздовж кордону з Україною становить «майже 100% усіх сил», які, як очікував Пентагон, перемістить у цей район президент Росії Володимир Путін.

Він перемістив майже 100% усіх сил, які ми передбачали. Він наближається до 100%», – сказав старший чиновник з оборони.

Фото — facebook.com/pressjfo.news

Путін має «повний спектр можливостей», які вже переміщені до кордону України, включаючи «значні наступальні ракетні можливості».

У нього більше двох десятків військових кораблів у Чорному морі. Більшість із них є надводними комбатантами. Він володіє крилатими ракетами; він оснащений балістичними ракетами. У нього є броня, артилерія, звичайно, піхота; у нього спецназ, - сказали в Пентагоні.

Російські військові сили, які «розміщені навколо України та Білорусі, настільки готові, наскільки можуть» до вторгнення, додав високопоставлений чиновник з оборони.

За словами чиновника, війська знаходяться «досить близько» до українського кордону, деякі «всього за п’ять кілометрів».

The Guardian також підтвердив, що попередження про неминучий напад надійшло до України та союзників і що Велика Британія поділяє оцінку США.

Суть полягає в тому, що на ходу перебувають великі російські формування, тож оцінка така, що вторгнення може бути статися у будь-який момент, - зазначили у виданні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?