США зняли санкції з компаній скандального російського олігарха Дерипаски - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

США зняли санкції з компаній скандального російського олігарха Дерипаски - відома причина

США зняли санкції з компаній скандального російського олігарха Дерипаски - відома причина
Джерело:  online.ua

Влада США прийняла рішення зняти санкції з трьох компаній російського олігарха Олега Дерипаски, які потрапили під обмеження ще в квітні 2018 року. Вказано, що обмеження були зняті з компаній "Русал", En + і "Євросибенерго", передає ONLINE.UA з посиланням на Мінфін Штатів.

"Управління з контролю над іноземними активами казначейства США Мінфіну США зняло санкції, введені проти En + Group plc, "Русала" (Rusal) і "Євросибенерго" (ESE), після повідомлення, представленого Конгресу 19 грудня 2018 року", – йдеться в документі.

Зазначається, що основною причиною знаття обмежень стало те, що частки Дерипаски в компаніях були значно зменшені, у результаті чого він втратив контрольні пакети. Також, більшість акцій ради директорів перейшли до незалежних директорів, серед яких і громадяни США.

Водночас, санкції щодо самого російського олігарха залишаються в силі.Санкції проти Дерипаски були найбільшими, які коли-небудь вводилися щодо будь-якого бізнесмена та його зареєстрованих на біржі компаній.Раніше ослаблення санкцій проти компаній Дерипаски вимагала адміністрації президента США Дональда Трампа. Деякі експерти запевняють, що це лише підтверджує зв'язки Трампа з Росією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що корпорація UC Rusal російського олігарха Олега Дерипаски законсервує Надвоіцкій алюмінієвий завод в Карелії через збитки, спричинені санкціями США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?