США звернулися до України з гучною вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

США звернулися до України з гучною вимогою

США звернулися до України з гучною вимогою
Джерело:  online.ua

Заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Гейл закликав Україну прийняти новий закон, що передбачає відповідальність за незаконне збагачення. Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні у Twitter, передає ONLINE.UA.

"Прийняття Україною західних цінностей, включаючи антикорупційну реформу, частиною якої є прийняття нового закону про незаконне збагачення та фінансування аудиту "Укроборонпрому", є правильним шляхом для процвітання та демократії" - сказано в повідомленні.

Як відомо, раніше країни G7 спільно зі Світовим банком закликали українську владу активізувати зусилля, відновивши кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів. Окрім того, вони закликали знайти спосіб продовжити десятки розслідувань та кримінальних переслідувань, завершення яких було поставлене під загрозу цією постановою.

Варто зазначити, що даний заклик підтримав також Європейський Союз. В МЗС стверджують, що Євросоюз не збирається застосовувати до України жодних покарань через рішення Конституційного суду щодо скасування статті про незаконне збагачення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що рішення Конституційного суду про скасування 368-2 статті Кримінального Кодексу України про незаконне збагачення може привести до того, що Україна втратить безвізовий режим та фінансову підтримку МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?