США звинуватили РФ у неправильному трактуванні Мінських угод
Категорія
Політика
Дата публікації

США звинуватили РФ у неправильному трактуванні Мінських угод

США звинуватили РФ у неправильному трактуванні Мінських угод
Джерело:  online.ua

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін вважає, що вирішенню ситуації на Донбасі заважає неправильне трактування Росією Мінських угод.

Джерело: Право на владу

Росія не розуміє Мінських домовленостей

Крістіна Квін зауважила, що існує суперечність у тому, що Росія заперечує присутність своїх військ на Донбасі, а також участь у конфлікті, але при цьому є учасницею Мінських переговорів та однією з сторін у підписаному договорі.

Російська Федерація неправильно трактує ці домовленості, і поки вони так буде відбуватися, досягти компромісу і просуватися вперед буде складно, - вважає Квін.

Нагадаємо, що Україна відмовляється вести переговори з сепаратистами, цього від неї вимагає РФ. Квін же вважає, що ці переговори були б марними.

Це не на користь України вести переговори з групою, як ви сказали, терористів, які не хочуть вирішити проблему, - сказала вона.

Виконання Мінських домовленостей

Раніше різні російські посадовці неодноразово повторювали, що виконання цих домовленостей є єдиним способом вирішити конфлікт.

Після перемовин Росія-НАТО минулого місяця заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко сказав, що Київ треба примусити до виконання вимог Мінська.

Насамперед, необхідно примусити владу в Києві до повного та безумовного виконання мінських домовленостей. Будуть мінські домовленості виконані — не буде жодної загрози ні безпеці Україні, ні територіальній цілісності. Для того, щоб сприяти такій деескалації, країни НАТО мають припинити будь-яке військове сприяння Україні, припинити постачання озброєнь туди, відкликати інспекторів, інструкторів, офіцерів і солдатів, що власне і передбачено відповідними положеннями Мінських домовленостей, — наголосив Грушко.

У Росії не бачать та не розраховують на інший спосіб вирішення конфлікту.

Нагадаємо, що Москва звинувачує Київ у відмові вести переговори з бойовиками та проводити вибори на окупованих територіях до виведення військ РФ, яких там, за словами Москви, не має.

Росія також не дотримується пунктів угоди, зокрема за Мінськими домовленостями передбачалося припинення вогню, звільнення утримуваних осіб та відкриття КПВВ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?