Стала відома думка Порошенка щодо скандального закону
Категорія
Політика
Дата публікації

Стала відома думка Порошенка щодо скандального закону

Стала відома думка Порошенка щодо скандального закону

Президент України Петро Порошенко має намір підписати скандальний закон про внесення змін до системи електронного декларування, який зобов'язує антикорупціонерів звітувати про доходи.
Про це заявив виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин після зустрічі з главою держави, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
У той же час він додав, що президент пояснив свою відмову ветувати закон тим, що він звільняє військових від необхідності звітувати про доходи, але запевнив, що глава держави має намір створити робочу групу, яка перегляне спірні правки до закону.

Читайте також: Відома співачка з партії Порошенка здивувала декларацією
Однак, зазначив Юрчишин, президент пообіцяв ініціювати створення робочої групи, яка перегляне поправки до закону, які зобов'язують громадські організації декларувати доходи.
"Порошенко вважає нікчемними і неякісними внесені правки, і він готовий ініціювати створення робочої групи з напрацювання законопроекту, який ці правки істотно перегляне, якусь частину з них виправить, і він готовий як президент, за умови погодження з ним цих правок, внести їх як невідкладні (на розгляд Верховної Ради - Ред.)", - додав він.
Тим часом прес-служба глави держави повідомила, що на зустрічі він заявив про важливість підписання цього закону з "необхідності врахування інтересів сотень тисяч військовослужбовців, які зараз захищають Україну від російської агресії".
При цьому, оскільки зобов'язання для заповнення електронних декларацій представниками громадських організацій з'являється тільки з 2018 року, за пропозицією президента сторони домовилися створити робочу групу за участю представників громадських організацій, народних депутатів і представників Адміністрації президента з метою розробки узгоджених змін до цього закону.
"Глава держави наголосив на підтримці ініціатив неурядових організацій в сфері боротьби з корупцією. Він звернув увагу на неприпустимість будь-якого політичного тиску або обмежень діяльності неурядових організацій в Україні", - відзначили в прес-службі.
Як повідомляв ONLINE.UA, 23 березня парламент вніс зміни до закону про електронне декларування, згідно з яким військовослужбовці-контрактники і мобілізовані бійці звільняються від обов'язку заповнювати електронні декларації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?