Стала відома кількість солдатів РФ, загиблих на Донбасі з початку року
Категорія
Україна
Дата публікації

Стала відома кількість солдатів РФ, загиблих на Донбасі з початку року

Стала відома кількість солдатів РФ, загиблих на Донбасі з початку року

З січня 2016 року на Донбасі загинули 103 російських солдати, 98 отримали важкі поранення.
Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
У відомстві зазначили, що останнім часом зростає кількість загиблих російських військовослужбовців на території України.
"При цьому, відповідно до указу президента Росії Путіна, вся інформація про загиблих - секретна. З початку року встановлено втрати кадрових російських військових на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. За нашими даними, такі втрати становлять 103 загиблих і 98 важко поранених", - сказав Скібіцький.
"Для приховування санітарних втрат, а також загиблих на території України російське командування здійснює ряд заходів. Перш за все, списує такі втрати на проведення заходів оперативної бойової підготовки на території Російської Федерації", - додав він.
Відзначається, що з початку року в Росії було проведено вже шість таких навчань.
"Останні масштабні навчання відбулися недавно, 4 квітня, в Автономній республіці Крим", - сказав Скібіцький.
"Крім того, для приховування втрат на території України в Донецьку здійснюється будівництво спеціальних об'єктів, де будуть зберігатися загиблі, а також буде проведена їх ідентифікація. Для ідентифікації з Російської Федерації прибула мобільна лабораторія для встановлення ДНК", - зазначив він.
У той же час Скібіцький заявив, що протягом останнього тижня було зафіксовано 387 випадків обстрілу позицій українських військ. У тому числі із застосуванням 152-мм і 122-мм артилерійських систем.
"Найбільш інтенсивні обстріли були в районі населених пунктів Зайцеве і Авдіївки", - сказав він.
За його словами, за тиждень розвідувальними органами України було виявлено 32 факти порушення Мінських домовленостей щодо відведення озброєння і військової техніки.
"Зокрема, в 15-кілометровій зоні 11 фактів - було виявлено 67 танків, в 25-кілометровій - було зафіксовано 53 артилерійські системи, і в 35-кілометровій зоні - 23 одиниці БМ21 "Град", - сказав він.
Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в Донецькій області за 4-5 квітня троє російських військовослужбовців загинули і ще п'ятеро отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?