Стала відома роль Януковича в анексії Криму Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Стала відома роль Януковича в анексії Криму Росією

Стала відома роль Януковича в анексії Криму Росією
Джерело:  ТАРС

Сергія Аксьонова на посаді голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим напередодні російської анексії 27 лютого 2014 року затвердив Віктор Янукович, який на той момент уже втік до Росії, але юридично залишався главою держави.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію ТАСС.
«З керівництвом Росії узгодження не було на той момент, ми ще не перебували в контакті. А Янукович таке узгодження підписав. Це було 27 лютого ввечері", - сказав він.
Також Аксьонов додав, що це узгодження потрібно було для "чистоти процесу".
"По суті, нам його узгодження було не потрібно. Ми і так розуміли, що відступати не збираємося, все одно діяли б за заздалегідь наміченим планом. Де-юре він був на той момент президентом, він просто легалізував рішення з точки зору, наприклад, судової перспективи", - пояснив Аксьонов.
Чи були інші кандидати на посаду голови Радміну, Аксьонов не знає.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава окупаційної «влади» Криму розповів про свою реакцію на виступ української співачки Джамали про окупацію півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?