Стали відомі нові подробиці атаки РФ на колонію в Оленівці
Категорія
Україна
Дата публікації

Стали відомі нові подробиці атаки РФ на колонію в Оленівці

Стали відомі нові подробиці атаки РФ на колонію в Оленівці
Джерело:  online.ua

Згідно із супутниковими знімками до і після вбивства українських військовополонених у колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, оприлюдненими журналістом  Крістофером Міллером, будівлю колонії було підірвано із середини.

Джерело: Twitter-сторінка журналіста Крістофера Міллера

Супутникові знімки доводять вбивство окупантами українських військовополонених в Оленівці 

Журналіст оприлюднив супутникові знімки, зроблені компанією  Maxar Technologies.

Нові фото Оленівської в'язниці в окупованій Росією Донецької області України, де щонайменше 50 українських військовополонених було вбито під час нападу, який, за словами Києва - і попередні дані свідчать - здійснили російські війська, - зазначає журналіст.

Зокрема, журналіст оприлюднив супутникові знімки колонії, зроблені до теракту, ще 27 липня, та після, 30 липня.

Фото - Maxar Technologies

На кадрах видно, що дах будівлі, в якій знаходились українські військові, розірвався зсередини, при цьому на будівлі немає жодних пошкоджень, властивих ракетній атаці з систем HIMARS.

Фото - Maxar Technologies

При цьому в Міноборони РФ заявили, що погодились запросити на місце вибуху у колонії експертів ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Російське відомство стверджує, що це робиться "в інтересах проведення об'єктивного розслідування удару по СІЗО в Оленівці".

При цьому наразі стало відомо, що військові РФ не пустили представників Червоного Хреста до українських полонених.

Для ясності, вчорашнє наше прохання про доступ до військовополонених з Оленівської колонії не було задоволене, - повідомили представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

В організації зазначили, що надання МКЧХ доступу до військовополонених є зобов'язанням сторін у конфлікті відповідно до Женевських конвенцій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?