Стали відомі підсумки переговорів Керрі і Лаврова по Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Стали відомі підсумки переговорів Керрі і Лаврова по Сирії

Стали відомі підсумки переговорів Керрі і Лаврова по Сирії
Джерело:  online.ua

У Лозанні в Швейцарії завершилися  переговори щодо врегулювання конфлікту в Сирії, в рамках яких пройшла зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова і державного секретаря США Джона Керрі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


Як повідомляє російське агентство з посиланням на власні джерела, головною темою зустрічі в Лозанні було відновлення перемир'я в Сирії.


"Зустріч завершилася", - заявило джерело агентства в одній із зарубіжних делегацій.


У той же час джерело зазначило, що вийти на конкретні домовленості і зафіксувати їх в документі за підсумками зустрічі з врегулювання в Сирії в Лозанні не вдалося.


"Досягти домовленостей не вдалося", - сказало джерело. "Склад учасників не сприяв цьому", - додав співрозмовник агентства.


У той же час, як пізніше прокоментував переговори глава МЗС Росії Сергій Лавров, учасники обговорили кілька "цікавих ідей".


"Є кілька ідей, які сьогодні обговорювали в цьому колі, що представляє досить впливові країни, які можуть впливати на ситуацію, домовилися, що продовжимо контакти в найближчі дні в розрахунку на якісь домовленості, які допоможуть просувати врегулювання", - сказав Лавров.


За його словами, учасники переговорів висловилися за початок політичного процесу щодо Сирії "якомога швидше".


Відзначимо, в переговорах в Лозанні брали участь держсекретар США Джон Керрі, голова МЗС РФ Сергій Лавров, міністри закордонних справ Туреччини, Саудівської Аравії, Ірану, Катару, Йорданії, Єгипту, Іраку.


Як повідомляв ONLINE.UA, 12 жовтня Рада Федерації Росії на пленарному засіданні  ратифікувала угоду, внесену президентом РФ Володимиром Путіним, про безстрокове розміщення російської авіабази в Сирії.


3 жовтня  США заявили про припинення двостороннього обміну інформацією з Росією щодо ситуації з дотриманням перемир'я в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?