Стали відомі подробиці проведення «Євробачення 2023»
Категорія
Культура
Дата публікації

Стали відомі подробиці проведення «Євробачення 2023»

Стали відомі подробиці проведення «Євробачення 2023»
Джерело:  online.ua

Цього року музичний конкурс «Євробачення» пройде у Великій Британії, а саме – у Ліверпулі. Королівство займається організацією заходу від імені України. Заплановано, що конкурс відбудеться у першій половині травня, а фінал – 13 травня.

Дитячий аналог дорослого Євробачення пройде восени. Передбачається, що його прийматиме Франція, а саме Євробачення для дітей пройде у Ніцці, оскільки саме Франція здобула перемогу у минулому конкурсі.

Культурні проекти та програма

Наразі відомо, що організатори у Ліверпулі спільно з представниками України планують створити понад 20 культурних проектів, які покажуть з 1 по 14 травня.

Один із проектів – Soloveiko Songbirds. У рамках проекту створять 12 великих декорацій у вигляді солов'їв, які будуть уособлювати різні регіони України – масштабні птахи зроблені з різним оперенням та музичним супроводом.

Також стало відомо, що під час проведення конкурсу свій новий альбом представить Джамала. Акомпанементом для співачки візьметься Оркестр Філармонії BBC.

Як зазначили організатори з Ліверпуля, де пройде конкурс, вони також створять так званий «Сад світу» з рослинами та квітами, які ростуть в Україні. На думку організаторів, проект дозволить біженцям почуватися комфортніше у чужій країні. Сад проектувався та створювався за сприяння української громади міста.

Претенденти на перемогу

На даний момент вже визначились основні претенденти на перемоги на Євробаченні 2023 року. Дані зібрані на основі соціологічних опитувань. Україна посідає третє місце у рейтингу можливих переможців, а на перших двох рядках рейтингу розташувалися скандинавські країни – Швеція та Фінляндія. На четвертому та п'ятому місці попереднього рейтингу – Норвегія та Ізраїль.

Національне журі від України

Склад національного журі, яке представлятиме Україну, визначався шляхом всенародного голосування. Нещодавно українцям запропонували в онлайн форматі віддати свій голос за одного з 10 претендентів, до яких увійшли знаменитості, артисти, співаки.

П'ятеро людей, за кого віддали найбільше голосів, увійдуть до складу комісії, яка голосуватиме від імені України. Наразі голосування завершено, у ньому взяли участь майже 730 тисяч українців, а імена переможців у голосуванні назвуть пізніше.

Дізнатися більше новин про конкурс ви можете у розділі Євробачення 2023.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?