Стали відомі подробиці телефонної розмови Порошенко й Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Стали відомі подробиці телефонної розмови Порошенко й Трампа

Стали відомі подробиці телефонної розмови Порошенко й Трампа

Відбулася  телефонна розмова між президентом України Петром Порошенко й американським лідером Дональдом Трампом, в ході якої сторони обговорили загострення ситуації на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря президента Святослава Цеголко.
За словами Цеголко, Порошенко привітав Трампа з інавгурацією на посаді президента США і висловився за активізацію діалогу на всіх рівнях з новою американською адміністрацією.
Крім того, співрозмовники обговорили питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США. Особливу увагу було приділено врегулюванню ситуації на Донбасі й досягненню миру політико-дипломатичним шляхом.
"Сторони висловили глибоку стурбованість через ескалацію напруженості і погіршення гуманітарної ситуації перш за все в районі Авдіївки. Вони підкреслили нагальну потребу встановлення режиму повного припинення вогню", - повідомив прес-секретар Порошенка.
Читайте також: У під'їздах запахло: Росію висміяли за позицію США по Криму
Порошенко також подякував главі Білого дому за тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Він також висловився за активізацію економічних і ділових зв'язків, які будуть сприяти створенню нових робочих місць та зростанню добробуту громадян обох країн.
Під час розмови також було обговорено майбутній візит президента України до Вашингтона для підготовки якого в США поїде міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі активно обговорюють інформацію про зустріч президента США Дональда Трампа з лідером фракції "Батьківщина" Юлією Тимошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?