Стали відомі цікаві подробиці розмови Путіна і Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Стали відомі цікаві подробиці розмови Путіна і Трампа

Стали відомі цікаві подробиці розмови Путіна і Трампа
Джерело:  Reuters

Під час перших телефонних переговорів президента Росії Володимира Путіна і глави Білого дома Дональда Трампа  російський лідер спробував поговорити про договір щодо ядерних озброєнь, але зустрів відмову.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
За словами джерел в адміністрації президента США і екс-чиновника, знайомого з вмістом телефонної розмови, коли Путін підняв питання про продовження договору про скорочення наступальних озброєнь 2010 року, відомого як СНО-ІІІ, Трамп зробив паузу і запитав у своїх помічників, що це взагалі за документ.
Після пояснень президент США назвав договір однієї з невдалих угод свого попередника Барака Обами.


Читайте також: В Росії помітили розчарування розмовою Путіна і Трампа
Між тим, в Білому домі відмовилися коментувати це питання. Також не дали ніяких пояснень і в Кремлі.
Як відомо, СНО-ІІІ — двосторонній договір США та Росії про взаємне скорочення стратегічних арсеналів ядерних озброєнь, підписаний президентами Бараком Обамою і Дмитром Медведєвим 8 квітня 2010 року.
Угодою передбачено скорочення ядерних боєзарядів до 1550 одиниць, міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і важких бомбардувальників – до 700 одиниць.
Нагадаємо, в ході передвиборних дебатів у 2016 році Трамп заявляв, що Росія "перехитрила" США з договором. Трамп називав неправильним той факт, що договір дозволяв Росії проводити ядерні боєголовки, а США — ні.
Як повідомляв ONLINE.UA, телефонна розмова Трампа і Путіна відбулася 28 січня і тривала 40 хвилин.
Також нагадаємо, що після переговорів лідерів США і Росії у мережі нагадали, що Трамп не став домовлятись про зустріч з Путіним і вирішив спочатку провести зустріч з президентом України Петром Порошенком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?