Стали відомі вражаючі деталі бою під Маріуполем
Категорія
Події
Дата публікації

Стали відомі вражаючі деталі бою під Маріуполем

Стали відомі вражаючі деталі бою під Маріуполем

Волонтер розкрив вражаючі подробиці атаки бойовиків під Маріуполем на позиції українських морських піхотинців біля селища Комінтернове.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Сержа Марко.
"Під Маріуполем на землю ліг туман. Скориставшись туманом, бойовики вирішили забрати позицію морпіхів, яка знаходиться в 250 метрах від їх передовий висоти "Зухвала". Треба визнати, що їх план був хороший", — розповів він.
За словами Марко, "в 6 ранку, скориставшись дуже щільним туманом, сепары атакували позицію морпіхів, зайшли з трьох сторін".


Читайте також: Разучились воювати: у бойовиків ДНР розказали про втрати

"Вогневе прикриття груп велося з "Зухвалої". Явно сподівалися на те, що на позиції не так багато людей, і велика частина з них буде спати, а прокинувшись, ще якийсь час будуть приходити в себе", — припустив він.
Волонтер підкреслив, що "туман був такий щільний, що бойовикам вдалося підійти до дистанції кидка гранати непоміченими".
"Три гранати вибухнули в окопі, сепары кинулися в атаку. Один з них скочив навіть в окоп. Морпіхи зустріли їх свинцем. Бій впритул, бій в упор. Розрахунок на сонливість не виправдався. Три тіла, трьох поранених, витягли сепары звідти, користуючись тим, що морпіхів придавили до землі шквальним вогнем з "Зухвалої", — розповів Марко.
При цьому він додав, що одного з поранених бойовики кинули, і він помер прямо в полі, "між позицією морпіхів і "Зухвалої" (там і досі валяється)".
"За інформацією "звідти" в результаті цього бою задвухсотився ще один сепар. Загалом, реванш за Светлодарскую дугу провалився", — зазначив волонтер.


Читайте також: Бойовик Стрєлков повідомив про великий бій на Донбасі і бойовиках-дезертирах

За його словами, "в результаті у морпіхів один легкораненый гранатным осколком".


"Хлопців подають на нагородження. Таку пильність і зібраність у критичній ситуації треба заохочувати. А в зведеннях пройшло сухе "ворог здійснив атаку на позиції наших захисників, атака була відбита, один воїн отримав поранення", - резюмував Марко.


У свою чергу, захоплення захисниками Маріуполя висловив і блогер Alex Noinets.


"А гарнізон під Маріуполем, 36 морпіхів і 54 розвідбат — це взагалі не люди, це герої бойовиків. На них дивишся і розумієш, про що Голлівуд знімає свої фільми типу Act of Valor", — написав він у своєму Facebook.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  губернатор Донецької області зробив важливе уточнення щодо селища, яке було зайняте українськими військовими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?