Сталін та Гітлер розв’язали Другу світову, сьогодні для України дещо краща ситуація – Палій
Категорія
Події
Дата публікації

Сталін та Гітлер розв’язали Другу світову, сьогодні для України дещо краща ситуація – Палій

Сталін та Гітлер розв’язали Другу світову, сьогодні для України дещо краща ситуація – Палій
Джерело:  online.ua

Німецький фюрер Адольф Гітлер та радянський диктатор Йосиф Сталін несуть відповідальність за бійню Другої світової війни, в якій значну увагу приділяли Україні через її продовольчий потенціал та сільське господарство, проте зараз в умовах війни з Росією ситуація для України дещо краща.

Про це в інтерв’ю ONLINE.UA сказав політолог Олександр Палій.

"Друга світова війна розв’язана двома тоталітарними режимами – Німеччина та СРСР. Звісно, були й менші винуватці. Наприклад, фашистська Італія. Та все ж саме в Берліні і Москві були головні винуватці. Вони підписали Пакт Молотова-Ріббентопа. Пакт ратифікований у серпні 1939 року. У вересні 1939 року вже почалась Друга світова війна. Радянсько-німецький союз відкрив шлях до війни", - сказав політолог.

Читайте також: В Європі все одно не буде спільного розуміння Другої світової – Палій

Відомо, що Гітлер та Сталін приділяли Україні значну увагу через продовольчій потенціал та сільське господарство. І це було небезпечно — жити на чорноземі. Проте, за словами політолога, зараз для України дещо краща ситуація.

"З одного боку, є зміни в кращий бік. На заході у нас більш-менш однорідне середовище – Європейський Союз та НАТО. Європа і США тепер працюють разом. Це в наших інтересах. З іншого боку, у нас на сході ядерна держава, яка діє без стратегічного бачення свого майбутнього. Путіну і його оточенню байдуже, що буде після нього. Їм не шкода нікого, в тому числі і РФ", - зазначив Палій.

Більше читайте в інтерв’ю на ONLINE.UA: Російська пропаганда про Другу світову буде слабшати, є три причини — політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?