Стало відомо, чи буде Зеленський розпускати Раду
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, чи буде Зеленський розпускати Раду

Стало відомо, чи буде Зеленський розпускати Раду

Глава держави Володимир Зеленський в ході засідання фракції "Слуга народу" розповів, чому не буде розпускати Раду. Про це повідомляє "Українська правда" з посилання на свої джерела у ВРУ, передає ONLINE.UA.

На засіданні фракції український лідер заспокоював "слуг народу" щодо скорочення депутатів з 450 до 300. Президент запевняв фракцію, що скорочення депутатів робиться не під дострокові вибори.

Президент України прямим текстом сказав, що не збирається розпускати Раду - мовляв, у цьому немає сенсу, тому що в наступному парламенті "Слуги народу" вже не зможуть самостійно сформувати більшість.

Варто також звернути увагу на те, що 4 лютого Верховна Рада попередньо схвалила законопроєкт про зменшення конституційного складу Верховної Ради з 450 до 300 нардепів, та закріплення пропорційної виборчої системи.

6 лютого український лідер Володимир Зеленський несподівано для всіх прийшов на засідання фракції "Слуга народу" і закликав народних обранців голосувати за земельну реформу.

"Зеленський вмовляє депутатів проголосувати реформу землі в другому читанні до кінця цього тижня – тобто за четвер-п’ятницю. Спікер Дмитро Разумков каже, що на це треба мінімум тиждень. Депутати вирішили йти по регламенту і не поспішати", - сказано в повідомленні.

Як відомо, Рада IX скликання почала роботу 29 серпня 2019 року і працювати повинна до 2024 року. Більшість депутатів у Раді – представники пропрезидентської політичної сили "Слуга народу". Варто зазначити, що серед прийнятих законів багато таких, що сприятимуть детінізації економіки, посилення соціального захисту тощо. Але, на жаль, нерозглянуті ще законопроєкти про ринок землі й про дерегуляцію.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Разумков зважився на гучне зізнання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?