Стало відомо, чи буде Зеленський зустрічатися з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, чи буде Зеленський зустрічатися з Путіним

Стало відомо, чи буде Зеленський зустрічатися з Путіним
Джерело:  Hromadske

Вступ на посаду нового президента змінив розклад проведення чотиристоронньої зустрічі глав України, Росії, Франції та Німеччини. Володимир Зеленський поки не встигає підготуватись до переговорів у «Нормандскому форматі», тому зустрічі з Путіним не буде. Про це в ефірі «Громадського» заявив директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макєєв, інформує ONLINE.UA.

«Дипломатичні зустрічі дуже довго готуються. Не може бути зустріч заради зустрічі, вона має бути підготовлена, мають бути готові рішення на вищому рівні. Очевидно, що цьому передуватиме потужна робота», – зазначив Макєєв.

За словами українського дипломата, проведення переговорів справді готувалося, але за умови, що країну буде представляти Петро Порошенко. Після виборів обставини змінилися. Тому зараз багато чого треба починати заново.

Нагадаємо, що остання зустріч у «Нормандському форматі» між лідерами Росії, України, Франції та Німеччини відбулась у Берліні 19 жовтня 2016 року. Після того чотиристоронні переговори не проводилися. Найбільш результативною зустріччю у «Нормандському форматі» слід вважати переговори у Мінську в лютому 2015 року. На них було підписана угода про припинення активних воєнних дій на Донбасі. Цей договір, з незначними порушеннями, продовжує діяти і понині.

За інформацією ONLINE.UA, політичний консультант новообраного президента Володимира Зеленського – Дмитро Разумков підтвердив безальтернативність «Мінських угод» для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?