Стало відомо, чому Європа затягує безвіз з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, чому Європа затягує безвіз з Україною

Стало відомо, чому Європа затягує безвіз з Україною

Зустріч в Брюсселі в рамках тристоронніх консультацій щодо механізму припинення безвізового режиму, яка відбулася у вівторок, завершилася нічим.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду", яка цитує свої джерела.
"Переговори, що пройшли в Брюсселі вранці, не дозволяють говорити про успішне завершення тріалогу", - зазначив один зі співрозмовників.
Джерела свідчать, що країни-члени ЄС чекають поступок з боку Європейського парламенту. Зокрема, мова йде про суперечку щодо визначення категорій осіб, на яких поширюється призупинення на першому етапі. ЄП наполягає, що повинна бути можливість зупиняти безвіз для окремих категорій громадян. Франція і Німеччина вважають, що призупинення має стосуватися відразу всіх громадян країни, яку Єврокомісія визнає проблемною.

Читайте також: Що заважає безвізу з ЄС: соцмережі насмішив влучний жарт

Ще одним проблемним питанням, за деякими даними, є юридичний статус можливого рішення про призупинення безвіза. Йдеться перш за все про те, чи потребує це рішення узгодження з Європарламентом.
За деякими даними, напередодні засідання представники ЄП були готові піти на поступки у питанні, але у вівторок наполягали на попередній позиції. Представники окремих країн-членів ЄС (передусім Німеччини та Франції) також не були готові поступатися.
Нагадаємо, що відсутність прогресу в питанні припинення безвіза означає, що вирішення питання про надання безвізового режиму для України та Грузії також відкладається.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що механізм призупинення безвізового режиму може бути розглянутий і затверджений 18 січня 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?