Стало відомо, чому Трампа не запросили на похорони Маккейна
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, чому Трампа не запросили на похорони Маккейна

Стало відомо, чому Трампа не запросили на похорони Маккейна
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп не був запрошений на похорони американського сенатора Джона Маккейна, який помер 25 серпня. Вказано, що Маккейн, який планував власний похорон, заповідав не кликати на прощальну церемонію голову Білого дому.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Родина сенатора розділяє його позицію, тому американського лідера вирішили не запрошувати.

 За попередніми даними, на похорон будуть запрошені колишні президенти США Джордж Буш-молодший і Барак Обама - вони були суперниками Маккейна на президентських виборах.

"Джон Маккейн жорстко критикував Трампа - він називав його "імпульсивним" і "дезінформованим" та критикував через політику глави Білого дому щодо РФ, Сирії та Китаю. Трамп, у свою чергу, називав Маккейна "некомпетентним". Під час президентської кампанії він публічно висміяв сенатора, заявивши, що той "став героєм тому, що потрапив у полон", а Трамп, за його словами, любить "людей, які не були в полоні", - передає видання.

Варто зазначити, що після смерті Маккейна президент США висловив співчуття його родині.

"Мої найглибші співчуття і повага сім’ї сенатора Джона Маккейна. Наші серця і молитви з вами!", - написав він у Twitter.

Сенатора поховають у Аннаполісі (штат Меріленд) на цвинтарі академії ВМС.

Як повідомляв ONLINE.UA, увечері 25 серпня 2018 року в США помер сенатор Джон Маккейн. Відомий політик пішов з життя у віці 81 року після тривалої боротьби з раком мозку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?