Стало відомо, хто стане новим послом США в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, хто стане новим послом США в Україні

Стало відомо, хто стане новим послом США в Україні
Джерело:  День

Посаду посла США в Україні замість  Джеффрі  Пайетта, якого призначили послом в Греції, займе головний заступник помічника держсекретаря Бюро з європейських і азіатських справ Марі Йованович.


Про це заявили джерела в зовнішньополітичному відомстві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "День".


Марі Йованович закінчила Прінстонський університет, пізніше - навчалася в інституті імені Пушкіна і отримала ступінь магістра в Національному оборонному університеті.


До цього Йованович обіймала посаду помічника держсекретаря, і займалася двосторонніми відносинами з країнами Скандинавії, Балтії та Центральної Європи.


З 2005 по 2008 рік Марі Йованович працювала послом в Киргизстані, з 2008 по 2011 рік - у Вірменії.


Крім іншого, вона працювала в посольствах США в Москві, Лондоні, Оттаві та Могадішо, а також обіймала посаду заступника глави місії в Україні.


"Тому їй не доведеться витрачати багато часу, щоб розібратися в ситуації на місці. Цьому сприятиме і те, що вона вільно говорить по-російськи", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Джеффрі Пайетт розповів, що Україна може стати аграрної наддержавою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?