Стало відомо, хто збирається купити липецьку фабрику Roshen
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, хто збирається купити липецьку фабрику Roshen

Стало відомо, хто збирається купити липецьку фабрику Roshen
Джерело:  Комерсант

Ймовірним покупцем  липецької кондитерської фабрики концерну Roshen, яка належить президенту України Петру Порошенко, може стати російський холдинг "Славянка".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.


Як пише видання, про те, що кондитерське об'єднання "Славянка" веде переговори про придбання АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", розповіло джерело в галузі. Інше джерело, близьке до сторони продавця, підтвердило, що" Славянка" цікавиться активом, але зазначило, що крім неї є й інші претенденти.
При тому голова ради директорів "Славянки" Сергій Гусєв не підтвердив і не спростував інтерес холдингу до заводу.
"Якщо переговори і йдуть - це комерційна таємниця", - сказав він.
Видання також зазначає, що за два роки з початку продажу фабрики продавець більш ніж в два рази знизив ціну на актив: зараз, за ​​даними учасників ринку, за нього просять близько $100 млн. Джерело припускає, що інтерес "Славянки" до "Рошен" пов'язаний з географічним положенням фабрики.
Виконавчий директор Центру досліджень кондитерського ринку Єлизавета Нікітіна відзначає, що Центральний федеральний округ є основним регіоном в плані споживання солодощів, переважно за рахунок Москви і Московської області.
"Також це пов'язано з близькістю виробничих центрів основної кондитерської сировини - цукру", - сказала вона.
Варто відзначити, що "Славянка" - один з найбільших російських кондитерських холдингів, який випускає більше 460 найменувань продукції під брендами "Білочка", "Мишка на Півночі", "Маленьке диво" й ін. Володіє чотирма фабриками. Оборот "Славянки" - близько 13 млрд руб.
Нагадаємо, раніше  радники президента Петра Порошенка заявили, що його частка в ТОВ "Центарльно-Європейська кондитерська компанія", яка з 2007 року належала інвестфонду "Прайм Ессетс Кепітал", передана в нову іноземну структуру в рамках укладеного з Rothschild Trust договору про сліпий траст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?