Стало відомо, кого ще із відомих політиків Путін підбурював до війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, кого ще із відомих політиків Путін підбурював до війни

Стало відомо, кого ще із відомих політиків Путін підбурював до війни
Джерело:  online.ua

Журналісти видання 20minutos поділилися із міжнародною спільнотою резонансною інформацією, яку їм нещодавно вдалося дізнатися. Представники медіа стверджують, що російська влада пропонувала колишньому керівнику Каталонії Карлесу Пучдемону 10 тисяч солдатів і погашення зовнішнього боргу, якщо останній згодиться розпочати війну з Іспанією за незалежність регіону. Однак, наголошується, що Пучдемон від пропозиції офіційної Москви відмовився, передає ONLINE.UA.

Вказано, що наразі у слідства (як відомо, іспанці розслідують сепаратизм політиків Каталонії) є два записи телефонних розмов 2018 року. Довірена особа колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона Віктор Тарадельяс розповідає Пучдемону ж таки, що якась російська група пропонує ризикнути створити нову державу з регіону, а для її захисту надасть 10 000 солдатів. Ба більше, навіть готова сплатити каталонські зовнішні борги. Однак політик від цієї пропозиції відмовився.

"Якби вони погодилися, події, ймовірно, були б трагічними й призвели б до збройного конфлікту з державою з непрогнозованою кількістю загиблих", – прокоментував журналістам цю інформацію один зі суддів у справі.

Як уже згадувалося раніше, 1 жовтня 2017 року у Каталонії відбувся референдум щодо незалежності від Іспанії. Колишній лідер Каталонії Карлос Пучдемон був серед його ініціаторів. Іспанський уряд у Мадриді визнав референдум і його результати неконституційними. Окрім того, рік тому верховний суд Іспанії засудив на тривалі терміни ув'язнення 9 каталонських політиків, серед яких і Пучдемона – за сепаратизм. У Каталонії через це почалися масові протести. Зараз ситуація стабілізувалася, але в наступному році хочуть провести ще один референдум про незалежність – вже узгоджений з владою Іспанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, про що змогли домовитися команди українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна щодо Донбасу. Найважливіші подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?