Стало відомо, коли можуть підскочити тарифи на опалення в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, коли можуть підскочити тарифи на опалення в Україні

Стало відомо, коли можуть підскочити тарифи на опалення в Україні
Джерело:  online.ua

Тарифи на опалення в Україні будуть підвищені відразу ж після того, як Кабмін підвищить ціни на газ. Якщо рішення про подорожчання газу приймуть в жовтні, то вже з 1 грудня українці по-новому будуть платити за опалення.

Про це повідомила голова Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко, передає ONLINE.UA з посиланням на Business.ua.

За словами Кривенко, як тільки буде нова ціна на газ, то Нацкомісія буде ініціювати процедуру перегляду тарифів на теплопостачання. Відкрите обговорення з цього питання буде тривати не більше місяця, після чого нові ціни на опалення будуть встановлені.

Вона також пояснила, що якщо Кабмін підвищить ціни на газ у жовтні, то вже нові тарифи на опалення будуть введені з 1 грудня, і відповідно рахунки за новими тарифами на тепло будуть виставлені в січні 2019 року.

У свою чергу міністр соціальної політики Андрій Рева не виключив, що Кабмін може "заморозити" тарифи на газ для населення. Він зазначив, що переговори з міжнародними партнерами з цього питання ще тривають. Якщо не буде досягнуто компромісу, за словами Реви, уряд може продовжити дію спеціального зобов'язання про пільгові умови продажу газу населенню.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступив з гучною заявою про підвищення ціни на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?