Стало відомо, коли російські танки могли дійти до Києва
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, коли російські танки могли дійти до Києва

Стало відомо, коли російські танки могли дійти до Києва
Джерело:  online.ua

Якби Росія напередодні підписання перших Мінських угод здійснила масштабне вторгнення в Україну, війська РФ дійшли б до Києва і Одеси, практично не зустрівши опору.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів радник президента України і міністра оборони Юрій Бірюков.
Як зазначив Бірюков, в кінці серпня-початку вересня 2014 року, на момент першого "Мінська", 79-я окрема десантно-штурмова бригада виконувала рейд в тилу ворога - на окупованій РФ української території.
"Вони підходили до Новоазовська. На цей же момент від Маріуполя до Одеси... не було жодного військовослужбовця ЗСУ. Резервів не було - жодного батальйону або бригади. І якби Росія виконала той свій план, який вони, взагалі-то, почали реалізовувати... вони ж не збиралися заходити в Маріуполь. Вони збиралися його обійти, вийти на дорогу Маріуполь-Мелітополь-Херсон-Одеса. І ось вони по асфальту танчиками могли б доїхати до Одеси. За 2-3 дні. Не зустрічаючи ніякого опору - нікому було б чинити опір", - розповів радник глави держави.

Читайте також: Укра їна 15 років готувалася "воювати" з Румунією і ще однією країною, армії не стало зовсім - Юрій Бірюков
За словами Бірюкова, за маршрутом Харків-Київ теж на той момент не було жодної військової частини.
"Їм не треба було б заходити до Харкова. Їм потрібно було б одну танкову бригаду вивести на трасу Харків-Київ - і тут, в Києві, їх зустрічала б 101 бригада охорони Генерального штабу. Ось ті самі 10 БТРів, які за тиждень до цього прокотилися по Хрещатику і Майдану під час параду на День Незалежності 2014 року", - пояснив він.
"Тоді всі кричали: "Чому ця техніка не на фронті?! "А це були єдині 10 БТРів для охорони Києва. Більше ніякої техніки не було. Тобто, прийди сюди війська РФ, їх би зустрічали в Борисполі 10 БТРів..." , - додав радник президента.
Бірюков підкреслив, що "Мінськ" дав Україні можливість створити 19 нових бригад і укомплектувати їх технікою на 100%.

Читайте також: ЗСУ обов'язково зайдуть в Донецьк, і великий натовп потягнеться в бік Ростова - блогер Фашик Донецький
"У нас паскудне забезпечення автомобільною технікою - в плані джипіків там, тра-ля-ля-тополя. Але у нас всі танкові бригади зараз на 100% укомплектовані технікою. І ці всі танки - робочі. На відміну від 2014 року, коли в 1-й танковій бригаді - це, як би, найкраща танкова бригада - з двох танкових батальйонів, а це 68 танків за розкладом, змогло завестися 10 танків. Одна танкова рота", - зазначив він.
Подробиці читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У 2014 році російські танки могли доїхати до Одеси за три дні, були плани і щодо Києва - Юрій Бірюков

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?