Стало відомо, коли стартує виборча кампанія в Раду
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, коли стартує виборча кампанія в Раду

Стало відомо, коли стартує виборча кампанія в Раду
Джерело:  online.ua

Очільниця Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що виборча парламентська кампанія починається згідно із законодавством на наступний день після оприлюднення указу президента про розпуск Верховної Ради – 24 травня.

Про це вона повідомила в ході брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Фактично після опублікування указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів і відповідно до закону про вибори народних депутатів, виборчий процес позачергових виборів депутатів починається з наступного дня після опублікування указу, тобто 24 травня 2019 року без прийняття Центральною виборчою комісією будь-якого рішення щодо його початку", – сказала Сліпачук.

Вона також зазначила, що трактувати питання конституційності виданого президентом Зеленським указу, – не у площині повноважень Центрвиборчкому.

"Ми будемо чітко дотримуватися норм закону для законних легітимних виборів, які мають відбутися", – сказала голова ЦВК.

За її словами, деякі політичні гравці намагаються "втягнути ЦВК" в політ процес, однак Сліпачук наголосила, що цього ніколи не станеться.

 Як повідомляв ONLINE.UA, український глава Володимир Зеленський закликає, щоб на виборах у Верховну Раду українці обрали політиків, здатних змінити країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?