Стало відомо, коли ЦВК оголосить результатів виборів президента
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, коли ЦВК оголосить результатів виборів президента

Стало відомо, коли ЦВК оголосить результатів виборів президента
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія визначилась з тим, коли саме збирається оголосити результати президентських виборів. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ЦВК, це має статися 30 квітня, орієнтовно о 12:00.

Згідно законодавства про вибори, Центральна виборча комісія повинна офіційно оголосити переможця президентських перегонів у 10-денний термін після завершення голосування. Таким чином, крайній термін оголошення результатів для ЦВК закінчується 1 травня цього року.

За процедурою, після того, як офіційно стане відомо ім’я майбутнього президента, він має пройти інавгурацію (прийняття присяги) протягом 30 днів. Точну дату інавгурації оголосить Верховна Рада на одному з найближчих засідань. Для ухвалення постанови про проведення присяги президента достатньо простої більшості голосів.

Нагадаємо, що від дати, коли Володимир Зеленський офіційно вступить на посаду президента України, залежить питання можливого розпуску парламенту. Якщо це станеться після 27 травня, то на думку багатьох політиків та юристів президент не матиме право припинити повноваження Верховної Ради. Однак є й ті, хто переконаний, що Зеленський має право розпустити парламент до 16 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?