Стало відомо, на скільки ще знизиться ціна на газ для українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, на скільки ще знизиться ціна на газ для українців

Стало відомо, на скільки ще знизиться ціна на газ для українців
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський провів зустріч з представниками НАК "Нафтогаз" і Міністерства енергетики та вугільної промисловості, щоб обговорити ситуацію на енергетичному ринку країни та можливості для зниження ціни на газ для населення, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Представник Зеленського у Кабінеті міністрів Андрій Герус нагадав, що за останні місяці відбулося зниження ціни на газ і є передумови для подальшого здешевлення вже в липні, а сумарне зменшення ціни газу за травень – липень становитиме близько 21%.

"Присутній на зустрічі керівник інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов повідомив, що нині на європейському газовому ринку збільшився обсяг газу за рахунок пропозиції російського та американського скрапленого палива, що сприяє зниженню оптових цін", - сказано в повідомленні.

Україна збільшила закупівлю цього енергоресурсу, який закачує у підземні сховища, – вже є 14,2 млрд куб м, а на початок опалювального сезону планується вийти на 19-20 млрд куб. м.

"У липні ми знизимо ціну для населення на 10,4%", – повідомив він і підписав відповідне розпорядження.

Як повідомляв ONLINE.UА, виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко вважає, що зустрічі керівників членів партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука та Юрія Бойка з представниками російської влади та проведення переговорів щодо газу можуть свідчити про те, що ці політики допомагають "Газпрому" ухилитися від виплати 3 мільярдів доларів боргу "Нафтогазу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?