Стало відомо, на скільки Україна збільшила військові витрати у 2018 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, на скільки Україна збільшила військові витрати у 2018 році

Стало відомо, на скільки Україна збільшила військові витрати у 2018 році
Джерело:  online.ua

Протягом минулого року загальні світові витрати на озброєння та фінансування військових сил досягли 1,8 трлн доларів. Це найвищий показник, починаючи з 1988 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на опублікований сьогодні звіт Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу (SIPRI).

Згідно матеріалів дослідження, Україна входить в перелік країн, які значно збільшили фінансування збройних сил за минулий рік. За даними шведських аналітиків, у 2018 році загальні видатки на оборону в Україні зросли на 21% – до 4,8 млрд доларів.

Сусідня Польща теж значно збільшила видатки на утримання свого війська. Сукупний бюджет статей на оборону в Польщі зріс на 8,9% – до 11,6 млрд доларів. Видатки Болгарії, Латвії, Литви та Румунії виросли на рівні України – від 18 до 24%.

Перша п’ятірка країн-лідерів за розмірами війських бюджетів змінилася. Вперше за багато років з нього випала Росія, яка переживає стагнацію економіки, викликану падінням цін на нафту та запровадженням економічних санкцій з боку Заходу. У п’ятірку нині входять США (649 млрд доларів), Китай (250 млрд доларів), Саудівська Аравія, Індія та Франція.

Видатки Росії на оборону за минулий рік скоротилися на 3,5% і склали 61,4 млрд доларів. Це дає їй змогу займати шосту сходинку у переліку країн з найбільшими військовими бюджетами.

Нагадаємо, що заступник секретаря РНБО України пояснив, чому Росія не збирається завершувати війну на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?