Стало відомо про багатогодинний бій на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо про багатогодинний бій на Донбасі

Стало відомо про багатогодинний бій на Донбасі
Джерело:  mediarnbo.org

В ніч на 19 лютого позиції українських військ під Авдіївкою бойовики піддали двогодинному обстрілу, а на світанку пішли в наступ і спробували вибити з українців, але були відкинуті.
Про це розповів прес-секретар Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інформаційно-аналітичний центр Нацбезпеки України.
За його словами в околицях Авдіївки "відразу після півночі бойовики почали масований мінометний обстріл, який тривав близько 2 годин".
"Як потім з'ясувалося, це була артпідготовка перед наступальними діями. Близько 5 ранку сталося бойове зіткнення між силами АТО і бойовиками. Бій був досить тривалим, і завершився вдало для нашої сторони: ворог не пройшов, українські війська зазнали втрат", — запевнив Мотузяник.


Читайте також: Обстріл бойовиками мирного міста на Донбасі: з'явилися нові фото
За його словами, наступ бойовиків "підтримували міномети і танки".
"Бойові дії тривали безперервно 7 годин. За приблизними підрахунками, вчора в районі Авдіївки противник випустив понад 300 хв і близько 70 танкових снарядів... Під Авдіївкою ситуація демонструє тенденцію до загострення", - сказав він.
Крім того, за добу в зоні АТО було зафіксовано 105 обстрілів, а бойові зіткнення відбулися на ділянках, де зазвичай було спокійно.
"На Маріупольському напрямку епіцентром бойових дій вчора було Водяне. З ранку бойовики обстрілювали з мінометів, ввечері підключилася ствольна і реактивна артилерія. Серія потужних ворожих артилерійських та мінометних обстрілів була в Красногорівці, Новогригорівці і Павлополі", - сказав він.
За словами Мотузяника, на Луганському напрямку основні бойові дії тривають у Попаснянському районі, також бойовики порушували режим тиші в Станиці Луганській.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  стало відомо, що 18 лютого пропав без вісти один український військовий, ще 9 бійців отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?