Стало відомо про дивовижний факт щодо української мови в ДНР-ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо про дивовижний факт щодо української мови в ДНР-ЛНР

Стало відомо про дивовижний факт щодо української мови в ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Кандидат наук із соціальних комунікацій, голова Всеукраїнської громадської організації "Не будь байдужим!" Оксана Левкова заявила, що на окупованих бойовиками ДНР і ЛНР територіях Донбасу місцеві жителі почали активно вивчати українську мову.
Про це вона розповіла в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Педагоги з інших областей України та активісти, який мають цікавий досвід і готові ним поділитися, дуже затребувані на Донбасі. Це і називається внутрішньою мобільністю нації, прекрасно склеює разом різнокультурні регіони. Я впевнена, що возз'єднання донбаських тимчасово окупованих територій почнеться з людей, а не з рішень влади. Зовсім не здивована недавнім фактом активізації вивчення української на територіях так званих ЛНР і ДНР (ще в вересні з'явилася інформація щодо великого попиту на репетиторів з української мови в окупованому Донецьку, - ONLINE.UA). Здоровий глузд у тамтешніх україноорієнтованих людей рано чи пізно запанував би. Там їх багато - на наших східних акціях завжди були присутні досить прогресивні люди", - сказала Левкова.
За її словами, при правильній роботі з молоддю сепаратистів на Донбасі не було б.
"Мені дуже шкода, що філософія "Не будь байдужим!" в довоєнні роки не стала загальнодержавною. При правильній роботі в шкільних, позашкільних установах і у вищій школі молодь однозначно не ставала б сепаратистами. Найбільше мене ображають ті кияни, львів'яни, хмельничани та інші, які, жодного разу не побувавши на Донбасі, в ставленні до нього користуються штампами на кшталт "стандартність табірної пайки" або "за братву порву". Це - ганьба", - зазначила вона.
"Повинна визнати, що найбільша кількість зацікавлених в нашому конкурсі "Хто для мене Іван Мазепа?" в далекому 2008-му році була з Донецької області. Це були сотні шкіл, написали розкішні тексти про велич гетьмана і про необхідність України стати нарешті Європою. Я і сьогодні зберігаю деякі яскраві твори", - зізналася Левкова.
Більше читайте в інтерв'ю Оксани Левкової на ONLINE.UA: В ДНР-ЛНР активно вивчають українську мову: про сепаратизм в школах і повернення Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?