Стало відомо про двох загиблих внаслідок влучання дрона армії РФ у будинок в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про двох загиблих внаслідок влучання дрона армії РФ у будинок в Києві

Стало відомо про двох загиблих внаслідок влучання дрона армії РФ у будинок в Києві
Джерело:  online.ua

Представники Офісу президента України повідомили, що станом на 12:25 з під завалів зруйнованого дроном кремлівської армії багатоповерхового житлового будинку в Шевченківському районі Києва дістали 19 людей, з яких 4 постраждали та двоє мешканців загинули. 

Джерело: Telegram-канал ОП

Що відомо про наслідки атаки дрона кремлівської армії по будинку у Києві 

За словами мера столиці Віталія Кличка, першою з під завалів зруйнованого окупантами будинку дістали тіло загиблої жінки.

З-під завалів будинку в Шевченківському районі, де стався вибух в результаті атаки дронами, дістали тіло загиблої жінки. Ще одна людина знаходиться під завалами, - повідомляв трохи раніше Кличко.

Як розповів представник Червоного хреста Тарас Логінов, жінці, яка загинула в атакованому дронами будинку Києва, було понад 60 років. Такого ж віку і постраждала жінка.

Розбори завалів продовжуються. Під уламками будинку, а також у підвалі, можуть залишатися люди.

Кличко також повідомив, що кремлівські загарбники спрямували у бік Києва 28 дронів-камікадзе. Більшість з них збили системи ППО.

Російські загарбники атакували дронами-камікадзе Київську та Миколаївську області – є загибла та руйнування, обстрілювали з "Градів" та важкої артилерії Сумську, Дніпропетровську, Харківську, Луганську та Донецьку області.

Протягом ночі кремлівські окупанти також завдали ракетного удару по Запоріжжю. Руйнувань та постраждалих немає. Є ймовірність повторних атак.

На Сумщині через обстріли кремлівської армії були загиблі та постраждалі.

У результаті обстрілу об'єктів критичної інфраструктури Роменського району на Сумщині є загиблі та поранені.

Протягом минулої доби ворог обстрілював села Великописарівської громади з "Градів", мінометів. Пошкоджено цивільне аграрне підприємство. По Білопільській громаді ворог двічі протягом доби бив з мінометів. У результаті одного з обстрілів пошкоджено критичну інфраструктуру. Енергетики працюють. Також 16 жовтня по Краснопільській громаді зі сторони Росії ворог відкривав вогонь кулеметними чергами. У результаті обстрілів обійшлося без людських жертв.

Протягом ночі кремлівська армія випускала ракети та обстрілювала з РСЗВ "Град" громади Дніпропетровської області.

Три ворожі ракети українські військові збили. Одна ракета поцілила по об’єкту енергетичної інфраструктури. На місці удару працюють усі служби. У Нікопольському районі ворог обстріляв з "Градів" та важкої артилерії Марганецьку та Червоногригорівську громади. Попередньо, люди не постраждали. Є пошкоджені будинки. Деталі обстрілу з’ясовуються.

На Харківщині  протягом минулої доби ворог обстрілював з мінометів та реактивної і ствольної артилерії населені пункти регіону, вздовж лінії зіткнення та кордону з РФ. Зокрема, під удари потрапили м. Вовчанськ Чугуївського району та села Вовчанської громади, смт Дворічне Куп'янського району, смт Козача Лопань Харківського району та інші. Протягом минулої доби в Харківському районі загинула 45- річна жінка, 47-річна жінка госпіталізована з пораненнями. В Ізюмському районі з пораненнями госпіталізовано 2 людей, у Куп'янському – одну людину. В області триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 630 вибухонебезпечних предметів.

На Луганщині кремлівська армія обстріляла Греківку, Новоєгорівку та Білогорівку.

Росіяни не припиняють вогонь по нещодавно звільненим ЗСУ селам області. Протягом минулої доби захисники вздовж лінії зіткнення завдали понад тридцять ударів. Підтверджено ураження 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 позицій зенітних ракетних комплексів противника.

Також українські підрозділи протиповітряної оборони збили 15 ворожих БпЛА. Українські ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили два пункти управління, одну позицію протиповітряної оборони та один склад з боєприпасами. У відповідь ворог наніс 3 авіаційних та 2 ракетних удари, 16 разів обстріляв українські позиції з артилерії та мінометів.

На Донеччині   вночі окупанти обстріляли Слов'янськ, керамічне підприємство. Без жертв. Також загарбники гатили з артилерії вздовж всієї лінії фронту. За минулу добу в області 4 загиблих, 10 поранених.

На Миколаївщині   увечері 16 жовтня російські окупаційні війська атакували область дронами-камікадзе "Shahed-136". Одинадцять з них було збито на території області. Вночі ворог атакував місто дронами-камікадзе "Shahed-136". Як повідомляє ОК "Південь", три дрони влучили в об’єкти промислової інфраструктури та фармацевтичний склад. На місцях влучань виникли пожежі, їх оперативно локалізували підрозділи ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Попередньо, постраждалих немає. Під постійним вогнем залишається Березнегуватська громада. Вночі були обстріли між двома населеними пунктами. Влучання по сільськогосподарському підприємству. Постраждалих немає. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?