Стало відомо про гучне рішення російської соратниці Саакашвілі
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо про гучне рішення російської соратниці Саакашвілі

Стало відомо про гучне рішення російської соратниці Саакашвілі
Джерело:  online.ua

Позаштатний радник голови Одеської державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі росіянка Марія Гайдар вирішила відмовитися від російського громадянства.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт міністерства внутрішніх справ Росії.
У повідомленні наголошується, що Гайдар обгрунтувала своє звернення "вступом до громадянства України і небажанням жити і працювати в Росії".
У 2015 році Гайдар стала заступником губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі, а президент Петро Порошенко надав їй українське громадянство.
Однак в травні 2016 року Гайдар покинула пост через новий закон про державну службу, який забороняє займати державні посади громадянам з будь-яким іншим громадянством, крім українського.
Після цього Марія Гайдар займає пост позаштатного радника Саакашвілі. Крім того, вона є депутатом Одеської обласної ради від партії "Блок Петра Порошенка - "Солідарність".
Як повідомляв ONLINE.UA, в 2015 році Гайдар заявляла про свої побоювання з приводу перебування в Росії. Вона побоювалася, що в разі перетину українсько-російського кордону повернутися в Україну більше не зможе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?