Стало відомо про хитрощі Росії щодо "паспортів ЛНР-ДНР"
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо про хитрощі Росії щодо "паспортів ЛНР-ДНР"

Стало відомо про хитрощі Росії щодо "паспортів ЛНР-ДНР"

Згідно з неофіційними домовленостями Кремля з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР, жителі окупованих районів Донбасу можуть використовувати так звані "паспорти Л-ДНР" на маршрутах російської залізниці, авіакомпаній і в готелях.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
Як розповіло виданню джерело в Держдумі і дипколах РФ, з «паспортами Л-ДНР» можна перетнути кордон з Росією і літати внутрішніми рейсами. Цю інформацію підтвердили в авіакомпанії S7 Airlines. Повідомляється, що власник такого «паспорта» в присутності представників ЗМІ придбав авіаквиток, пройшов паспортний контроль і здійснив переліт Ростов-на-Дону - Москва, де купив квиток на поїзд і оплатив готель.
Представник бойовиків ДНР в Тристоронній контактній групі Денис Пушилін заявив, що для поїздок в Росію з весни 2016 року використовує «паспорт ДНР», додавши, що таку можливість надають всі російські авіакомпанії - і S7, і «Аерофлот», і «Ютейр». Це підтвердив і представник бойовиків ЛНР в ТКГ Владислав Дейнего.
Читайте також: Ро сійська журналістка проїхалася по "паспортах ДНР": в мережі веселяться
За словами Пушиліна, у російських прикордонників виникають питання про «паспорт ДНР», «але після дзвінка старшому зміни з'ясовують, що є розпорядження, і пропускають».
Як з'ясувало видання, журналістка Анна Долгарьова їздила по "паспорту ЛНР» маршрутами російської залізниці, а бойовик ДНР Олександр Жучковський тричі перетинав кордон з Росією, при цьому у нього тільки один раз попросили водійське посвідчення для підтвердження особи.
"Наскільки я розумію, ця практика поширюється і на свідоцтва про народження, і на водійські посвідчення, і на автомобільні номери, видані "республіками", - сказав керівник так званого «Ізборського клубу ДНР» Артем Ольхін.
Нагадаємо, в звітах СММ ОБСЄ на Донбасі неодноразово зазначалося, що спостерігачі документували факт перетину підконтрольних бойовикам ділянок кордону з Росією з автомобільними номерами так званих Л-ДНР.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Донецьку ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко задовольнив прохання російського актора і режисера Івана Охлобистіна і вручив йому"паспорт ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?