Стало відомо про нахабну вимогу Росії в переговорах по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо про нахабну вимогу Росії в переговорах по Донбасу

Стало відомо про нахабну вимогу Росії в переговорах по Донбасу

В ході Мінських переговорів Росія, через ватажків так званих ДНР і ЛНР, домагається звільнення бійців "Беркута", який судять за розстріл учасників Революції гідності, а також фігурантів справи "2 травня" в Одесі, які ніяк не причетні до бойових дій на Донбасі.
Таку думку висловила журналіст Валентина Самар, передає ONLINE.UA з посиланням на статтю  ZN.UA.

За її словами, ці вимоги Росії ходили на рівні кулуарних обговорень під час переговорів у Мінську і в Україні не афішувалися.
"Російська сторона (в особі ватажків ОРДЛО) вимагає звільнення ніяким боком не причетних до "Мінським процесу" підсудних за розстріл учасників Майдану на Інститутській "беркутівців" Аброськіна, Зінченко і Тамтуру", - зазначила журналіст.


Читайте також: В опублікованих Савченко списках вже знайшли скандальні деталі

Також вона додала, що в списках на обмін полоненими присутні фігуранти справи про трагічні події 2 травня 2014 року в Одесі, причому деякі з них вже звільнені.


Нагадаємо, навесні 2014 року "беркутівці" Павло Аброськін, Сергій Зінченко і їх командир Дмитро Садівник були затримані і заарештовані.


У жовтні 2014 року Садівнику запобіжний захід було змінено на домашній арешт, після чого він втік.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  ватажок ДНР Олександр Захарченко публікацію народним депутатом Надією Савченко списків полонених назвав новим приводом для України "затягнути процес обміну".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?