Стало відомо про нову гучну відставку в Україні: опублікований документ
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо про нову гучну відставку в Україні: опублікований документ

Стало відомо про нову гучну відставку в Україні: опублікований документ
Джерело:  Медіапорт

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія

написав заяву про звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

МедіаПорт

.


Аласанія пояснив, що не згоден з урізанням в бюджеті НТКУ коштів, призначених на розвиток суспільного мовлення в Україні.


"Це все - про бюджет Євробачення, його існуючі закони і кодекси (Податковий і Бюджетний) не дозволяють використовувати. Тільки це не вся проблема з бюджетом. Влада (руками Мінфіну) врахувала бюджет Євробачення в бюджет НТКУ на 2017 рік. Тобто від 1,2 млрд грн, передбачених законом для розвитку Громадського мовника в 2017 році, держава відбирає 450 млн. грн. витрат на Євробачення, 250 млн. грн. відбирає у вигляді плати за трансляцію, 149 млн. грн. відбирає витратами, і 46 млн. грн. комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн. грн. апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо.). У залишку - 193 млн. грн. Влада, ти серйозно?", - зазначив Аласанія.


Він також розповів, що встиг за два роки зробити на посаді глави НТКУ.


"За минулі два з половиною роки в НТКУ зроблено чимало. Принаймні, компанії об'єднані, фундамент Громадського закладений, програмний курс завдано. Країні продемонстровано, що: 1) ні владу, ні олігархів можливо (!) не підпускати до каналу мовлення на гарматний постріл; 2) українське телебачення і радіо (масові медіа) можуть (!) не бути токсичними для людей. Організаційна перебудова і пошуки балансу між комерційною доцільністю і суспільними потребами - триватимуть і далі. Як і Громадське після Євробачення. А я йду у відставку зараз", - сказав Аласанія.


Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив Зураба Аласанію на посаді голови Національної телекомпанії України 25 березня 2014 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, представник України на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2017", який у травні 2017 року відбудеться в Києві, буде визначено в лютому 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?