Стало відомо про побажання США щодо Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про побажання США щодо Кабміну

Стало відомо про побажання США щодо Кабміну

Президент Петро Порошенко під час офіційного візиту до Вашингтона з віце-президентом США Джо Байденом, держсекретарем Джоном Керрі і його помічником Вікторією Нуланд обговорив вихід України з політичної кризи і склад нового Кабінету міністрів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дзеркало тижня.
Нуланд настійно рекомендувала Порошенкові не включати до складу нового Кабміну нинішнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.
На думку американської сторони, дії Демчишина на посаді міністра не завжди були достатньо професійними і прозорими. Крім того, певні питання у керівництва США викликає міністр соціальної політики Павло Розенко.
Міністр фінансів Наталія Яресько, до чиєї думки прислухаються в Вашингтоні, вважає, що глава Мінсоцполітики гальмує реформи соціальної сфери, Пенсійного фонду та пенсійної системи в цілому.
Крім того, під час зустрічі у Вашингтоні американська сторона вже не виступала проти відставки Арсенія Яценюка з посади голови уряду, як це було напередодні голосування за недовіру Кабміну.
Водночас віце-президент США і помічник держсекретаря наполягали на негайному формуванні уряду, розглядаючи в якості дедлайну 12 квітня, на край - кінець наступного тижня.
Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?