Стало відомо про серйозну диверсію Росії на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо про серйозну диверсію Росії на Донбасі

Стало відомо про серйозну диверсію Росії на Донбасі
Джерело:  InformNapalm

Російська розвідка провела диверсію на Донбасі, в результаті якої був викрадений БМП, один військовослужбовець убитий і один узятий в полон.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  InformNapalm.
Так, російські ЗМІ запустили новину про те, що нібито український військовослужбовець перетнув лінію розмежування в районі Голубівки (колишній Кіровськ) і здався бійцям "народної міліції ЛНР".
Джерело у військовому відомстві на умовах анонімності повідомило, що викрадення БМП дійсно було, тільки за інших обставин: "Зайшла ДРГ противника в цивільному, на цивільних українські військові не відреагували, результат трагічний - 1 солдата вбили, другого взяли в полон і викрали БМП".
Джерело також думає, що офіційні джерела можуть не розкривати ці деталі через факт смерті одного з військовослужбовців.
За даними волонтерів, бандформування під назвою "народна міліція ЛНР" (в / ч Л-55055) - це окремий розвідувальний батальйон-прокладка, в якому брали участь спецназівці ГРУ РФ капітан Єрофєєв і сержант Александров, яких полонили українці, а потім обміняли на нардепа Надію Савченко. Крім них, за даними OSINT, було ідентифіковано ще кілька кадрових спецназівців РФ, що знаходяться під прикриттям.
Якість проведеної операції також побічно вказує на високий рівень підготовки, якого немає у місцевих бойовиків.
Синхронність роботи російських ЗМІ, подача матеріалу зі зміщенням акценту в бік версії про дезертирство і низькийморально-психологічний стан української армії також вказує на узгодженість проведення операції з російськими кураторами та підрозділами психологічних операцій на високому рівні, вважають волонтери.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом створення злочинної організації з метою державної зради і підготовки диверсій на Запорізькій атомній електростанції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?